Montera bort säten fram och bak i Saab 9000

Fick ett par gamla säten från en polare som skaffat pilotstolar och hans avlagda var snyggare än de som satt monterade i min bil, därför blev det byte.

saab_demontera_montera_saten_01

Lossa plastkåpan till justerhandtaget och demontera Torx-skruvarna. En under plastkåpan och två längs plastskyddet, här opedagogiskt nog visat med en synlig torx och två bakom sina täckkåpor.

Under skyddet sitter öglan för säkerhetsbältet som enkelt demonteras med en fast nyckel.

saab_demontera_montera_saten_02

Stolen sitter därefter fast i bilen med fyra torx, för att komma åt dessa kan man behöva skjuta stolen till sitt främsta respektive bakersta läge.

saab_demontera_montera_saten_03

Här syns passagerarstolen under demontering, den har en tendens att vilja tippa bakåt.

saab_demontera_montera_saten_04

Lossa kontakten för stolsvärme och bältesvarnare, sitter med två små spärrar som enkelt böjs ut med en platt mejsel.

saab_demontera_montera_saten_05

Baksätets dynor demonteras genom att man fäller fram dem och lossar de åtta torx-skruvar med vilka de sitter i underredet.

saab_demontera_montera_saten_06

Kan vara lättare att skruva underifrån, beroende på vilka verktyg man har.

saab_demontera_montera_saten_07

Ryggstöden bak demonteras med fyra torx i mitten, där sätesryggen är delad. I ytterhörnen sitter sätesryggarna med en mutter på respektive sida.

Montering

Montering sker i omvänd ordning, se till så bältet sitter utan att ha blivit snurrat, att det sitter så piggen hakar i stolen (syns hur jag menar när man ser fastsättningen) och glöm inte koppla in kontakten (åt rätt håll) innan du skruvar dit stolen. Det går att trycka dit kontakten i efterhand men det är omständigt.

Slutsats

Lättare än väntat och trevligt med lite andra säten. Dock inte lika trevligt efter ett tag då trasig AC och skinnsäten inte är den bästa kombon.

Fick hjälp med bygge, coaching och bilder av Perkan. Tack Perkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...