Balen 2010

Då var Abituientbalen 2010 för Katedral, John Bauer och Björkö över, känns lite tråkigt. Detta projekt där vi både tränat inför och trånat efter Balen 2010 varje söndag i ett halvår, plus några torsdagsträningar och två genrep á 5 timmar styck. Under en snabb överslagsräkning vid lunchen kom vi fram till att vi lagt 50 timmar på träning under våren, därtill kommer alla transporter, allt fixande med bil, kläder, mat och övriga bestyr som hör balen till…

Dagen börjar med en (ur baldagssynpunkt) ordentlig sovmorgon där jag lite trött gick upp vid åtta, för att sätta det i ett sammanhang skall sägas att det inte är ovanligt att tjejerna som skall dansa har tider bokade där de skall vara på plats hos frisören runt sextiden. Saker lades fram, gjordes i ordning, plockades med och jag gjorde en Tailcoat-up! som Barney Stinson troligen hade uttryckt det. Hämta Jonna, min BP balparter därefter vidare till fotograferingen som var schemalagd till 10:45.

Fotograferingen är en massproduktion i dess renaste form. In, standardposé, klick, klick, klick, ut, nästa. Men vad gör det om bilderna blir bra? Jag gillar tälten de hade satt upp för att få oss i skuggan, så vi inte kisar på alla bilder. Tillägg i efterhand: Bilderna blev inte så bra. Ogillas.

Som lunch hade vi blivit bjudna till Ekholmen för invigning av den nya altanen. Wholle hade lovat en lättare pastasallad men Wholle Sr. hade annat i tankarna vilket ledde till att det blev en underbar trerätters.

1330 genrep, 1600 skarpt läge och bal på riktigt. Det gick strålande, finns inte så mycket mer att säga om det. Vi var fan bäst! För övrigt den största balen hittills med 208 balpar, 28 mer än vad som är max enligt de tidigare baltränarna.

Sedan mot Trädgårdsföreningen dit vi tog oss med Linneas TransAM, eller som hon säger TransAN. Där blev det champagne och jordgubbar, ska det va så ska det va! Blev dock lite besviken när Asti’n var mer poppis än Pol Roger. Dagens obildade ungdom som inte kan uppskatta lite äkta vara. Här är förresten en bild på undertecknad och champagnen…

Därefter rännstensgång, ytterligare en trerätters, många drinkar och flera timmars studsande iförd frack…

Det spårar ur, det spårar uuuurrr!

/C

Ps. Känner mig inte alls gammal när de säger ”Till alla er som tar studenten i år, eller tog den förra året.

Kände mig tvungen att ta en riktig bild hemma, blev rätt ok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...