Bokrecension – Livet på gården av Lennart Fröding

En bok om en man och hans tre ardennerhästar. En rikligt illustrerad berättelse om att bruka hästar idag som man gjorde förr.

Livet på gården : Jordnära hästbruk

Den här boken är en fin berättelse i första hand och ingen faktabok vilket jag kanske hade väntat mig. Av någon anledning hade jag fått för mig att det skulle vara lite mer fakta om maskiner, selar och hästträning men sådant finns det mycket lite av. Detta är istället en berättelse där läsaren främst genom bilder får följa ett år med en bonde, hans hästar, familj och lite vardag.

Livet på gården har sin plats framför brasan under mörka höstkvällar när man vill ha lite må-bra-stämning och gotta ner sig i vackra bilder från en typ av jordbruk som blir allt ovanligare i en allt mer industrialiserad värld.

Boken passar så väl gammal som ung eftersom det inte är några tunga texter i den. Har man någon form av intresse för hästar eller gammaldags jordbruk tror jag man finner boken trevlig. Kanske är den allt för enkel för den som håller på med körning.

Om författaren

Lennart Fröding är till vardags säljare och fotograferingen är i huvudsak en fritidssysselsättning, något amatörmässigt är dock inget man märker i boken. Både bild och text är vackert och berättande utformat och hade det inte skrivits att han gjorde annat som levebröd hade jag gissat att Fröding livnärde sig inom media. Livet på gården är hans första fotobok enligt informationstexten på baksidan.

Bokinfo

Boken heter i helhet ”Livet på gården : Jordnära hästbruk” är på cirka 125 sidor och ges ut av Votum. Den finns hos bland annat Adlibris och Bokus och blir din för drygt 220 riksdaler (i december 2013).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...