Drevet går!

Vinterträd

Tidig morgon.

Har varit på min första jakt, om man nu får kalla det för jakt när man som undertecknad ”bara” går som drevkarl och inte sköter något skjutande. Hur som helst var det en väldigt lärorik helg.

Med underställ och tjocka kläder samlades vi för att bygga på munderingen med varselvästar och växla några ord med jägarna. Drev går till så att man går från ett håll och för ett herrans liv för att trycka viltet mot jägarna som sitter utposterade i andra änden, på ett fält eller liknande. Men det vet de flesta som har något med jakt att göra, då man antingen verkar födas in i jakten eller aldrig kommer komma i kontakt med det.

Har fortfarande träningsvärk i benen då det var kuperat, milt uttryckt. Och samtidigt som vi kämpade i 2-3 decimeter snö och backar så branta att man fick ta tag i grenar och dra sig uppåt, satt jägarna och klagade på att det var kallt på fällstolen. De fick inga sympatier.

Precis när drevet börjat besköts en hjort, tyvärr bommade skytten. Utdelning blev det efter 20 minuter då vi hade vi drivit fram en sugga som nedkämpades med två skott. Därefter gick vi två drev till efter en kort paus för att höja stridsvärdet (läs: käka korv och ljuga inne i värmen). Ingen ytterligare utdelning så vi åkte tillbaka och hämtade fyrhjulingen för att ta reda på suggan från första passet.

Suggan flåddes i boden och resterna lastades i avsedd behållare. Här trodde jag att jag skulle tycka det var lite äckligt, man vet ju aldrig hur man reagerar, men det var lugnt. Kanske diarrélatrintömning och krånglande avloppspumpar ändrat min uppfattning om vad som är äckligt?

EN TUNNA SÅS, himmelriketDärefter blev det middag för alla inblandade och det dukades fram rikligt med allt som hör en festmåltid till. Så gott, så gott. Det är inte ofta vi lagar ”klassisk” festmat som kött, sås, potatis, gele, sallad och allsköns drycker här hemma, därför blir det extra gott när man kommer iväg och bjuds på detta. Att kocken är en jävel på att laga mat gör inte det hela sämre. Bifogar en bild på såsbyttan, så såsälskaren här hemma ser vad hon missade.

En lärorik helg och jag hoppas det blir fler gånger. Naturligare och närmre producerat kött finns inte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...