Path of Exile

Jag har aldrig gillat särskilt många datorspel, speciellt inte om de utspelar sig i fantasivärldar. Vissa undantag finns, då jag spelat en del strategispel som Command & Conquer samt ett FPS-spel vid namn DeusEx. Nu har Erik på lagret övertalat mig att testa Path of Exile. Vilket jag gjorde kanske mest för att kunna säga att jag gett det en chans, men plötsligt var det… …lite lite roligt.

Path of Exile har en handling som bygger på att man gjort något dumt (olika beroende på vilken karaktär man valt av de sju tillgängliga). Karaktärerna har olika startegenskaper som gör de bra på olika saker, jag valde en Ranger (se lilla bilden) som är en snabb pilbågsskytt vilket gör att jag kan agera på distans, bra för mig som är riskavert. Jag ska inte dra någon jätteutläggning om spelet, men ville ändå tipsa om det då det är ett helt ok och rätt fängslande gratis spel. Spelet flyter bra på min gamla dator som var häftig sent 2008 och kanske lämnar grafiken lite att önska för en gamer, men för mig som just övergett patiens för spindelharpan så är det tillräckligt.

Finns en Wiki om spelet på Gamepedia. Plus Grinding Gears hemsida där man kan ladda ner Path of Exile.

Varför lägger man då ner massa pengar och tid på att utveckla ett spel som man sedan släpper gratis för användarna? Inte vet jag, men antagligen för att det finns ett visst värde i att ha många spelare om man vill promota något, facebook är rätt högt värderat och det är också gratis att använda. Pratet om gratis leder in på en bok jag köpte på bokrean men mer om både bokrean och gratiskulturen i senare blogginlägg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...