Testar fast mobil

huawei1Vad är då en fast mobil? Ja i min värld är det i alla fall en GSM- eller 3G-telefon som utformats som en fast telefon. En sådan har jag nu köpt och det har sin anledning. Nämligen den inte helt bra kombinationen dålig mobiltäckning och jobbsökande hemifrån. Köpte telefonen från Dustin som enligt rutin levererade inom 24 timmar.

huawei1

Modellen är en Huawei F685, det vill säga samma kinesiska tillverkare som för bredbandsroutern. Valet föll på den på grund av det bristande utbudet, detta var den enda trådlösa fasta mobiltelefonen jag kunde hitta.

Anledningen till att ha en ”trådlös fast mobiltelefon” eller en DECT-telefon med GSM-uppkoppling till telenätet är att man då kan ställa basenheten (se nedan) på det ställe som har mottagning och sedan ha med sig luren när man är hemma. Det är också anledningen till att jag har den, normalt ringer aldrig någon när jag är hemma trots att mobilen säger sig ha mottagning men jag börjar tro att det ändå inte står rätt till med mottagningen. Det i samband med att jag är mitt uppe i en jobbsökningsprocess bådar inte gott, tänk om de ringt från jobbet och inte kunnat nå mig då har jag missat den jobbchansen på grund av det här. Ska väl gå bättre nu i alla fall…

huawei2

Ful mobilbild visar basenheten, men det ger ett hum om storlek i alla fall. Här placerad där det alltid finns täckning. Skulle jag ändå vilja förbättra sändningen finns det antennuttag så möjligheterna är fler med dessa fasta GSM-telefoner än med de mobila ditona.

huawei3

Närbild. Både basenhet och handenhet har inbyggda batterier, har dock inte testat hur länge de håller.

Kontantkort på ingång och så ska jag kolla på antenn för att vara på den säkra sidan, några rader om det senare ifall det blir inköp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...