Bok: In i skogen av Jean Hegland

Iniskogenbok

Ibland händer det att jag köper en bok. Ibland händer det att jag faktiskt orkar läsa boken jag köpt. Den senaste boken jag läst heter In i skogen och den är skriven av Jean Hegland. Som jag förstått det är det inte ett nysläpp utan en gammal bok som nyligen översatts till svenska.

Det här är en historia om två systrar som bor en bit utanför ett mindre samhälle i USA och om deras vardag när samhället sakta börjar fallera. Plötsligt är det inte självklart att ha el i huset eller bensin i pumpen på macken…

Boken är skriven i en saklig, tillbakablickande ton utan att det för den skull blir tråkigt. Historien utvecklar sig på ett sätt att man inte vill lägga ifrån sig boken. Jag vet inte riktigt vad det är men den här boken berörde mig på många plan, kanske var det att jag inte hade så höga förhoppningar och därför överraskades så över att en berättelse om två systrar kunde intressera mig som annars mest läser ”actionböcker” (typ Andy McNab). Kanske för att vi bor en bit utanför ett mindre samhälle.

Gillar man framtidsdystopier utan zombies ska man ge den här boken en chans. Fun fact i sammanhanget är att jag slutade läsa min förra trilogi när det i mitten av andra boken dök upp zombies. Sedan halkade jag in på en zombieblogg via flödet i sociala medier där det tipsades om denna boken (som inte innehåller varken aliens eller zombies). Finns på de vanliga nätshopparna, exempelvis Adlibris.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...