Power Big Meet Västerås 2014 Film & Bilder

IMG_3121En gång om året händer en sak som får 20 000 amerikanska klassikerbilar och ungefär 100 000 människor att samlas i lilla Västerås, nämligen Power Big Meet eller helt enkelt Power Meet. Enligt arrangörerna är det världens största evenemang av den här typen och det kan nog stämma. Vi var där på lördagen och gick på marknaden i kanske 6 timmar utan att hinna se allt, sedan blev det käk, hälsa på lite folk och sedan cruising. Med mig hem fick jag ett antal bilder och en kort filmsnutt får sammanfatta dagen.

Upplägget är som följer, först lite bilder värda att kommentera, därefter filmklippet från cruisingen och avslutningsvis ett galleri blandade bilbilder.

Bilder

IMG_3014
I strålande solsken lämnar vi Linköping strax efter klockan 6. Inte den sämsta starten på dagen.

IMG_3019Frukostdags! Skarpsynta läsare observerar att vi inte åker Clio utan GTO-cab.

IMG_3020Roadside repairs, tydligen lyser inte tuttarna som de ska på bilprydnaden.

IMG_3025Strax därefter uppdagas att tankmätaren inte fungerar på en av bilarna.

IMG_3031Varför åker folk utomlands? Skaffa en cab och glid i sommarsverige istället, mycket bättre!

IMG_3036Gissa vad vi lyssnar på.

IMG_3048Framme!

IMG_3055Vissa av besökarna tar sig en tupplur så här innan det blir allt för varmt.

IMG_3076Marknaden på Power Meet, trots att det var tredje dagen och de flesta borde vara bakis eller utslagna var det full aktivitet kring tälten där det såldes allt möjligt inom kategorin fordon.

IMG_3124Vill man går det att få bilen bedömd av domare. Finns olika klasser men vad man vinner tog jag inte reda på, många pokaler var det i alla fall.

IMG_3136I Amerikat har de fattat att det är viktigt att ha en snygg arbetsmiljö, så deras lastbilar är ju liiiiite snyggare än våra.

IMG_3149Gamla bilar går sönder, men det måste vara en av de bättre ställena att få ett haveri då både kunskap, delar och verktyg finns inom ett fåtal meter.

IMG_3152Hörs man inte finns man inte.

IMG_316724″ Fälgar. Personligen tycker jag bilen ser ut som någon HotWheels-leksak. Å andra sidan är många bilar här leksaker.

IMG_3172När vi gick bland bilarna stötte vi plötsligt på ett band som lite spontant körde live. Lycka till att göra det på en vanlig festival.

IMG_3178Publiken.

IMG_3180En slagen krigare tar igen sig i skuggan.

IMG_3181Sedan köade vi en del också. Först in, sedan ut, sedan innan cruisingen, sedan efter cruisingen. Men det fanns mycket kul att titta på.

IMG_3183Spännande överbyggnad på den svarta bilen. Kinesisk likbil?

IMG_3186Raggare är lugna och lågmälda människor. Not. Men de vet hur man har roligt.

IMG_3187”Svin”campingen. Fortfarande mer städat än efter Bråvalla.

IMG_3191Spännande överbyggnad nummer två. Ett partydäck på taket av en van.

IMG_3195
Försök till överblicksbild på vägen ut från flygfältet eventet var på. Hur många bilar och tält som helst.

IMG_3200
Klart hunden ska med och finåka!

IMG_3205Pölsa-bilen. Den är så jävla cool och det är tydligen fler som tycker för jag har sett den i både musiktidningar och på olika forum.

IMG_3254Vad gör man om man bara har en gammal Lada men ändå vill börna på crusingen? Man låter passagerarna lyfta bilen så det går att svarva några varv gummi.

 

Film

Galleribilder

Over and out! /Caffe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...